Oldal kiválasztása

[eBook] Attraversiamo – keljünk át

9.00

A könyvek tartalma: középkorú nőként egyedül a világban, mi határozza meg kultúránkat, a másságokat, miért térek mindig haza. Hogyan fogadnak el az adott kultúrában és én hogyan fogadom el az adott kultúrát az aktuális országban? Mindet kalandos keretbe foglalva, mégis informatív elemekkel.  Huszonhét országban kalandozva jegyzeteltem, megfigyeltem, érzékeltem és adoptáltam. Ezek a jegyzetek adják alapját zsebkönyveimnek, melyből sorozatot szándékozok kiadni.
Köszönöm és izgatottan várom visszajelzésedet.
Cikkszám: 978 80 973306 6 8-1 Kategória:

Részlet

A vacsora pazar volt. A társaság pedig igazi kuriózum a maga nemében. A főasztalon Domenico Modugno a Volare sláger írója, mint házigazda, mellette jobbról Leonardo da Vinci, Botticelli, Michelangelo, Dante, Goldoni, Umberto Eco, szemben Vivaldi, Pavarotti, Oriana Fallaci, Giulietta Massina, Lella Lombardi és Anna Magnani. A tálalt ételek megtelítették a hosszúkás, 13 fős asztalt, és úgy voltak összeválogatva, hogy színük kitűnjön a többi közül. A harsány zöld saláta alá rejtett márvány vörös kolbász, a mélyzöld ruccolába szórt hófehér mozzarella, a tűzpiros, sárga és zöld paradicsomra csavart sonka, a tört fehér retekben olvadó ekrü színű vaj, a vékony karikákra vágott haragos zöld uborka halvány bézs fokhagymával, a melírozott hagyma a rengeteg fűszerrel, tengeri herkentyűvel, szalámikkal, tésztával és mártásokkal. Az ételek sorsa, mint egy életre kelt festmény, a látványba volt pecsételve. A vendégek egymás zsenialitásából táplálkoztak, valami hatalmas telepatikus erő kötötte össze őket, szinte érezni lehetett a fennkölt ihletet. A Vénusz születését, a repülést, a poklot, a négy évszakot, a kaviárt és lencsét, a meg nem született gyermeket, az országutat és Tennessee Williamst, aki darabot ír Anna Magnaninak.

Könyörgök ki a fejemből! Kolbász akarok lenni! Egyenek meg! Nyeljenek le, szagoljanak meg, ízleljenek, vagy csak nyaljanak belém. Salátaként leeshetnék valamelyikük ölébe, vagy paradicsomként legurulhatnék a lábuk alá. Leszek a mozzarella, aki beleragad Leonardo vászonkabátjába, szétmaszatolódok, majd később beleszáradok a szövetbe. Vagy egy picike fokhagyma Dante Poklában, vagy mártás Pavarotti szalvéta nagyságú fehér zsebkendőjén, tüske a rózsán, két úr szolgája....

A vendégek elmentek. Az én szívem pedig megvacsorázott.

További információk

A könyv tulajdonságai:

PDF

Célzott korosztály:

Mindenki aki szeret utazni, vagy szeretne utazni, vagy csupán egy filmet helyettesítő élményre vágyik és szeret olvasni.

ISBN szám:

978 80 973306 6 8